28.03.2024

У Коломиї встановили черговий рекорд України: кілька десятків авто склали слово «УКРАЇНА»

Черговий рекорд України встановили у Коломиї в рамках святкування Дня міста. Його встановили на Всеукраїнському екстрим-фестивалі «Drive for life fest». На місцевому летовищі кілька десятків автомобілів вишикувалися на злітній смузі і склали слово «Україна».

Як зізнався головний організатор Михайло Вовк, рекорд був під загрозою зриву, бо весь час кількість необхідних транспортних засобів для фіксації рекорду то збільшувалась, то зменшувалась. Але в підсумку, окрім попередньо заявлених авто, до акції активно долучилися пересічні учасники фестивалю і рекорд України було встановлено.

Тож, в рамках IV Всеукраїнського атомотоавіатехніки Drive for life Fest в місті Коломия, на зліто-посадковій була вишикувана найбільша кількість автомобілів-учасників рекорду. З автомобілів було складено слово Україна. Водії перебували в авто, та керували ним таким чином, щоб кожне авто формувало частину окремої букви. Зафіксовані результати: кількість автомобілів – 86. Висота фігури – 25 метрів, а ширина – 70 метрів. Затрачений час на формування слова – 12 хвилин.

Представник національного проекту «Книга рекордів України» Станіслав Бичай зазначив, що протягом останнього часу на Прикарпатті саме Коломия є найбільшим натхненником та ініціатором встановлення все нових і нових рекордів України: «Коломия не перестає вражати своїм колоритом, своїми ініціативами та яскравими проектами. Сьогодні на автодромі ми зафіксували вже четвертий по ліку рекорд України в Коломиї за останні три дні. Люди тут просто неймовірні. Тішить, що і новий рекорд покликаний сприяти вихованню молоді в дусі любові до своєї країни та популяризації автоспорту в Україні», наголосив Станіслав Бичай.

%d bloggers like this: