29.03.2024

У Чернігові «Дерево життя» Коцюбинського потрапило до Книги Рекордів України

18 травня у Чернігівському літературно-меморіальному музею-заповіднику Михайла Коцюбинського представники Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко та Ігор Підчібій зафіксували новий рекорд України. 

Рекорд зареєстровано в категорії «Вперше, розміри» – найбільша монументально-просторова композиція з дерева, присвячена творчості Михайла Коцюбинського.

Це чотиригранна колона висотою 10,5 м, яка проходить крізь три поверхи будівлі. На гранях колони зображені художні образи з творів М.Коцюбинського. Ширина кожної грані – 2 м.

Автор створення «Дерева життя» – Валентин Задорожній. На гранях скульптури відображена вся творчість Коцюбинського – ілюстрації з підписами від найперших його творів і до останніх. І манера цього відображення – особлива – у різьбленні по дереву. Тут можна впізнати героїв усіх творів Михайла Коцюбинського.

За словами директора музею Ігора Коцюбинського, «Дерево життя» – це справді унікальна річ: «Виготовлена вона спеціально для музею. Вирізана із сосни та оброблена вишневим клеєм, щоб скульптура краще зберігалася. І схожої немає в усьому світі. Саме тому її і було внесено до «Книги рекордів України»».

%d bloggers like this: