28.03.2024

На Коломийщині встановили рекорд на одночасне виконання «Гуцулки»

У селі Королівка Коломийського району, що на Івано-Франківщині, під час ХХІV Міжнародного гуцульського фестивалю встановлено новий рекорд України – 1 200 осіб одночасно танцювали етнічний танець «Гуцулка». Рекорд зафіксувала представниця Книги рекордів України, генеральний директор Національного проекту «Книга рекордів України» Ганна Крисюк.

«Гуцулка» – український народний танець, в музичному відношенні є варіантом коломийки. Проте на відміну від коломийки починається із широкого ліричного вступу в розмірі 6/8 або 3/4. Далі іде коломийкова мелодія, а сам танець виконується в швидкому темпі.

За словами Ганни Крисюк, кожного року танець «Гуцулка» збирає все більше людей не тільки з України, але і з Європейських країн – там, де підтримують нашу культуру і традиції. Тож ми вітаємо всіх учасників рекорду, які своїм танцем прославляють усю Україну на весь світ.

Дипломами рекордсмена нагороджено ініціаторів рекорду – Людмилу Федор та відділ культури Коломийської районної державної адміністрації.

%d bloggers like this: