29.03.2024

У Дніпрі створили найбільший в країні стяг із петриківським орнаментом. ФОТО, ВІДЕО

23 серпня у Дніпрі створили синьо-жовтий державний прапор, розмір якого сягає 2,4 м на 23 м. Головна особливість стяга-рекордсмена – розпис петриківським орнаментом із використанням спеціальної техніки нанесення фарби на тканину. Патріотичну акцію провели в рамках Форуму української молоді діаспори, що вже третій день триває у Дніпрі.

«Встановлення рекорду ініціював міський голова Борис Філатов. Ми пишаємося тим, що це відбулося саме у Дніпрі. Для нас це дуже символічно, адже наше місто об’єднує не лише захід і схід України, а й усю молодь діаспори у світі. Я вважаю, що серце України – саме у Дніпрі», – зазначив заступник Бориса Філатова Олександр Шикуленко.

Досягнення зафіксували в Книзі рекордів України. Генеральний директор проекту Ганна Крисюк не виключає: унікальний прапор може претендувати на місце у Книзі рекордів Гіннеса.

Величезне шовкове полотно підготували заздалегідь. Майбутній прапор-рекордсмен простояв просто неба цілу ніч. Розмальовувати полотно почали о 8 ранку. За три години роботи до акції долучилися понад тисячу містян. До них приєдналися й учасники Форуму української молоді діаспори.

«Такі заходи потрібні для зміцнення позитивного іміджу України у світі, а також для консолідації світового українства. Петриківський розпис – це український бренд. І українці за кордоном цим пишаються», – сказав президент Світового конгресу українських молодіжних організацій, очільник Україно-сербської торгово-промислової палати Мирослав Гочак.

Над створенням рекордного стяга дніпряни та гості міста різного віку працювали завзято та енергійно. Наймолодшому учасникові патріотичної акції – лише 3 роки. Щоб розмалювати полотно, знадобилося близько 900 баночок фарби. Загалом використали майже 10 відтінків жовтого та синього кольорів.

Після фіксації рекорду прапор-гігант планують передати до Дніпровського палацу дітей та юнацтва.

%d bloggers like this: