28.03.2024

На Прикарпатті «люди, яким за 50» встановили новий рекорд України

1 жовтня у місті Коломия понад 20 людей, яким за 50 років змагалися у 6-ти годингому танцювальному марафоні за грошовий приз в 10 000 гривень та встановлення нового рекорду України.

Подію організатори приурочили до міжнародного дня музики та міжнародного дня людей похилого віку. В рамках заходу всі учасники та гості мали можливість надати грошову допомогу місцевому гареітричному будинку, з якого власне і поступила пропозиція організації такого дійства, його мешканець Микола Кукурба виступим ідейним натхненником та головним ініціатором встановлення рекорду України.

Тож після шестигодинного танцювального батлу рекорд України таки було встановлено, а за рішенням організаторів та експертів Книги рекордів України перемогу здобули коломиянки Оксана Шарак та Лідія Ярич, які стали рекордсменами України і розділили грошову винагороду у розмірі 12 тисяч гривень. Рекорд України встановлено в категорії «Марафони, вперше». Всі учасники отримали безліч призів від Лікарняної каси Прикарпаття.

За словами Генерального директора Книги рекордів України Ганни Крисюк, святковий захід був дуже особливим і вся комісія не могла до кінця повірити, що люди яким за 50 будуть танцювати так енергійно і аж цілих 6 годин.

«Вони змогли і готові були танцювати далі, тому ми досі під позитивним враженням від учасників, серед яких були і вісімдесятилітні учасники, і тої позитивної енергетики, яка панувала на танцювальному майданчику. За це хочу висловити щирі слова вдячності організаторам Володимиру Довганюку, Лікарняний касі Прикарпаття, Каті Рижих, Миколі Кукурбі та Мистецькому центру «Світовид». Всі великі молодці, а учасники просто неймовірні, щиро бажаємо їм здоров’я та процвітання».

%d bloggers like this: