28.03.2024

У Національному Києво-Печерському заповіднику встановили рекорд України

У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику у столиці відкрилась резиденція Святого Миколая. Особливістю цьогорічного свята стало встановлення Національного рекорду України у категорії «Найбільша кількість янголів на одній локації – Резиденції святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці, та унікальність представлених робіт, виконаних у різних техніках».

Резиденція стала справжнім «Містечком Янголів» – її прикрасили 1101 авторська лялька-янгол виставки «Янголи – ті, що завжди поруч», яка об’єднала майстрів із різних міст України та країн зарубіжжя.

 У Великій лаврській дзвіниці представлено вироби учасників Української Асоціації Ручної Творчості, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, учнівської та студентської молоді, а також майстрів із Грузії, Ізраїлю, Чехії, Італії та Нідерландів та інших країн. При створенні ляльок були використані різноманітні техніки та матеріали: пап’є-маше, порцеляна, пластик, текстиль, соломоплетіння, кераміка, валяння, печворк. Експозицію виставки доповнюють картини й вишиті стрічки.

Окрему експозицію складають виставкові роботи «Музей на крилах» з м.Кремінне Луганської області, де кожен експонат-янгол має свою власну незвичайну історію.
На окремій локації можна оглянути авторський костюм янгола від кінокомпанії «KazkaProduction», який є декорацією до фільму «Тільки Диво» / «Only a Miracle».

За словами голови редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олега Іваненка, усі відвідувачі Резиденції Святого Миколая отримають масу задоволення та хорошого настрою:

«Містечко Янголів» випромінює неповторну святкову атмосферу добра та людяності. Відразу відчувається, що майстри вклали у свої роботи душу. Хай янголи оберігають усіх нас та дарують нам любов і увагу один до одного у цей чудовий прийдешній новорічно-різдвяний час».

Представник Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій привітав новоспечених рекордсменів з встановленням рекорду України та нагородив організаторів виставки відповідними дипломами.

Організатори виставки зазначають, що також буде визначено найменшого й найбільшого янголів, розміщених у Резиденції, та янгола глядацької симпатії.

%d bloggers like this: