28.03.2024

5100 одеситів влаштували суботник і встановили рекорд України. Відео

Тисячі одеситів напередодні Великодня вийшли прибирати своє місто. Озброїлися рукавичками і пакетами для сміття. Вивезли кілька машин непотребу і підготували зелені зони для пікніків.

Пластиковий посуд, консервні банки та небезпечні скляні пляшки. Що тут тільки не знайдеш. Під девіз «Я одесит – мені не байдуже», тисячі городян вийшли на масштабне прибирання і установку нового українського рекорду.

 

Дюковский сад, Лузанівка, Траса Здоров’я і меморіал 411 батарея – найвідоміші місця Одеси. Сюди прийшли на суботник цілими сім’ями. Деякі – навіть з домашніми улюбленцями.

Організатори підготували 5 тисяч пар рукавичок, 10 тисяч пакетів. Щоб вивезти сміття знадобилося 20 вантажівок. Передбачили спеціальні ємності для небезпечних знахідок.

«Рукавички, пакети і ще нам видали такі контейнери під шприци. Найчастіше, це дуже багато пляшок, пакетів з під фастфуду, а також, в минулий раз багато шприців назбирали», – ділиться Олександр Павленко, учасник толоки.

Організатори нарахували понад п’ять тисяч учасників суботника. Їм вдалося привести в порядок близько десяти кілометрів зеленої зони. А заодно – і встановити рекорд.

«Це вперше відбувається. За 18 років роботи Книги рекордів України, у нас не було таких рекордів, які пов’язані з масовим наведенням чистоти в своєму місті», – говорить Ігор Підчібій, представник Книги рекордів України.

Диплом Книги рекордів України вручили організатору.

«Ідея цього флешмобу народилася два роки тому. У мене чотири сини, ми з дітьми бігаємо вздовж Траси Здоров’я. І нам не байдуже те, що тут відбувається. Основне завдання, основне бажання було – пробудити свідомість у небайдужих одеситів», – розповів організатор Олексій Леонов.

%d bloggers like this: