29.03.2024

На Прикарпатті гітаристи встановили новий музичний рекорд

На День Незалежності в Калуші на площі Героїв відбулося встановлення музичного рекорду, під час якого гітаристи зіграли композицію легендарного виконавця Gary Moore “Loner”.

Автором ідеї музичного рекорду став калушанин Юрій Демків. Підтримав і очолив рекорд музикант світового рівня, американець українського походження — уродженець Калуша Влад Дебрянський. Після 30-річної перерви п’ятиразовий номінант на премію “Греммі” він повернувся у рідне місто, щоб подарувати калушанам музичний сюрприз.

Рекорду передував півторагодинний коцерт Влада Дебрянського для справжніх поціновувачів музики.

А далі був музичний рекорд за участі юних та досвідчених музикантів — і не тільки з Калуша. Одночасне масове виконання гітаристами композиції Gary Moore “Loner” став рекордом, який зафіксувала представниця Книги рекордів України Юлія Бичай.

Диплом громаді Калуша отримав міський голова Ігор Матвійчук. Очільник міста вручив диплом і цінний подарунок Влду Дебрянському. Також відзнаки отримав автор ідеї Юрій Демків. Також на сцену піднялися начальник управління культури Любов Джуган та редактор інформаційно-рекламного тижневика “Вікна” Оксана Гузинець-Мудрик, які сприяли, щоб концерт всесвітньо відомого виконавця та встановлення музичного рекорду відбулися.

Це вже був четвертий рекорд, встановлений калушанами. У 2011 році 1600 учасників на бульварі Незалежності одночасно станцювали віденський вальс. У 2013 році 507 танцівниць запалили Калуш східним танцем. А в 2018 році у Калуші відбулося встановлення солодкого рекорду: кондитери міста виготовили 152-кілограмовий торт «Дзвін Калуша».

%d bloggers like this: