28.03.2024

Львів підтримав проект «Озеленення України»

Попередньо  загальноукраїнську акцію “Мільйон дерев за 24 години” запланували провести 20 березня, у Міжнародний День лісів. 

Сьогодні у Львівській міській раді Меморандум про зобов’язання активної участі у ній підписали представник Львівської ОДА, заступник голови облдержадміністрації Юрій Холод, міський голова Львова Андрій Садовий, головний лісівник Львівщини Анатолій Дейнека, а також ініціатори всеукраїнського проєкту “Озеленення України” – Ганна Крисюк та Сергій Гайдайчук.

Участь у спільній пресконференції взяли: генеральний директор Національного проєкту “Книга рекордів України” Ганна Крисюк, голова міської ради Львова Андрій Садовий, заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, голова ГО “Добро.Дій” Ігор Дулин, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека та президент бізнес-клубу “CEO Club Ukraine” Сергій Гайдайчук.

Юрій Холод привітав та подякував організаторам і учасникам ініціативи від імені голови ЛОДА Максима Козицького і наголосив, що великий колектив підрозділів облдержадміністрації до висадки дерев долучається щороку.

“Найважливіше: у нас є чудові саджанці, які приймаються, і ми готові надати їх учасникам акції. Я хочу  запросити вас усіх до нас, на Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр у Брюховичах. Тут щороку вирощують мільйон саджанців різних дерев. Це унікальний об’єкт на теренах області, де вирощують посадковий матеріал у спеціальних контейнерах, які мають 100-відсоткову приживлюваність. Це саджанці з найкращою генетикою”, – зазначив Юрій Холод.  

Також заступник голови ЛОДА наголосив на важливості того, що до акції долучаються міста.

“Як мешканець міста Львова, я хочу підкреслити:ми повинні пам’ятати про дерева саме тоді, коли плануємо нові квартали і даємо дозволи забудовникам. Тобто висадити дерева навесні – це добре, але нам потрібно пам’ятати про про здоров’я людей, про сквери і парки буквально щодня. Парки і сквери – це дуже важливо не тільки з погляду екології. Це і громадські простори, де спілкуються люди, де часто формується спільнота. В області за рік ми розробили проєкти трьох парків, і вони вже є створені у різних містечках. Цього року буде ще більше”, – розповів чиновник.

“Цього року на Львівщині ми зобов’язуємося посадити 250 тисяч дерев за добу. Минулого року, в межах власної ініціативи, ми за 8 годин висадили 78 тисяч дерев. Цього року ми вдячні організаторам і раді долучитися до всеукраїнського проєкту. Ведемо переговори і маємо вже великі результати:  акцію підтримають різні вищі, підприємці, поліція. Люди об’єднуються довкола великої цілі”, – каже один із партнерів ініціативи від Львівщини голова ГО “Добро.Дій” Ігор Дулин.

Нагадаємо, головними організаторами ініціативи “Мільйон дерев за 24 години” є генеральний директор Національного проєкту “Книга рекордів України” Ганна Крисюк та президент бізнес-клубу “CEO Club Ukraine” Сергій Гайдайчук.  Партнерами у Львівській області вже зголосилися бути Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, ГО “Спадщина.UA”, CENTER Eco Consulting, підприємці, виші та різні установи регіону.

Джерело

%d bloggers like this: