19.03.2024

Спільне читання «Кобзаря» на Луганщині увійшло до Книги рекордів України

З нагоди 206-ї річниці з дня народження та 159-ї річниці від дня смерті  великого українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка 10 березня 2020 року о 13:00  у містах  і селищах Луганської області відбулася масштабна патріотична акція «Луганщину єднає слово Кобзаря».

В рамках акції відбулося встановлення рекорду України з одночасного спільного читання вголос поезії Тараса Шевченка.

Загалом, до проведення акції долучилися жителі 72 населених пунктів Луганщини. Одночасно вголос, на площах і у закладах,  прочитали поезію Великого Кобзаря 11 529 учасників акції. Серед них – учнівська і студентська молодь, працівники закладів освіти, культури, спорту, військові, громадські організації, місцеві адміністрації та інші.

Рекорд було зафіксовано незалежною громадською організацією –  громадською спілкою «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю», якій були надані повноваження редакційною радою Національного проєкту «Книга рекордів України». Оголосив результати рекорду голова громадської спілки «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» Микола Надулічний. До спільного читання було запропановано уривок з поеми «Сон» Тараса Шевченка.

%d bloggers like this: