29.03.2024

Найстаріша українка увійшла до Книги рекордів України. ВІДЕО

Найстаріша жінка в Україні Христина Нагорна проживає на Чернігівщині в селі Жадове Семенівського району. Народилася вона ще у 19 столітті, далекого 1900 року. 17 березня представники національного проекту «Книга рекордів України» навідалися до старенької, аби привітати та зафіксувати поважне досягнення – 116 років та 8 місяців.

За своє довге і нелегке життя жінка двічі ставала під вінець, мала двох дітей. Та сьогодні у старенької з родичів вже нікого не залишилося. Лише онук. Та він живе в Москві, йому 69, й вже три роки він не приїздив до старенької.

Кілька років тому, поки не відмовив зір, жінка тримала корову, кролів, курей, поралася на городі і взагалі не потребувала сторонньої допомоги. Та зараз за нею доглядає соціальна працівниця.

Старенька – живий свідок непересічних подій – революція, війна, голодомор. Христина Нагорна бачила все. Та сьогодні її життя не стало кращим.

Та, незважаючи на життєві негаразди, рекордсменка не втрачає оптимізму, обіцяє прожити ще стільки ж та ділиться з усіма бажаючими життєвою мудрістю.

  

%d bloggers like this: