29.03.2024

Хмельниччина та Тернопільщина встановили рекорд до 100-річчя Соборності України

22 січня 1919 року, 100 років тому, ідея соборності українських земель стала реальністю і, як проголошено в Акті Злуки: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України».

В честь дня його проголошення згідно з указом Президента України, 22 січня українці відзначають День Соборності України. Цього дня в державі відбуваються різноманітні заходи, покликані увіковічити пам’ять про цю важливу історичну подію.

Уже стало доброю традицією відзначати цю дату символічним єднанням делегацій Хмельниччини та Тернопілля на кордоні областей, символізуючи об’єднання українських земель в одну державу, що було проголошено у Києві Актом злуки УНР та ЗУНР.

Після традиційного обміну хлібом-сіллю на мосту через річку Збруч молодь утворила прапор України з двох частин: від Хмельниччини було представлено 50 м жовтої частини стягу, а від Тернопільщини – 50 м синьої, довжина яких також символічна, адже разом вони складають 100 на знак сьогоднішньої історичної дати.

Справжньою кульмінацією урочистої частини стало оголошення про встановлення під час сьогоднішнього святкування рекорду України. Представник Книги рекордів України на Хмельниччині Аліна Скоморохова оголосила, що було встановлено новий рекорд України в категорії “Масові заходи”: “Флеш-моб із максимальною кількістю піднятих національних прапорів жителями Хмельницької і Тернопільської областей в одній локації”. Загальна кількість прапорів, зафіксованих представниками Книги рекордів – 2500.

Це досягнення, встановлене спільними зусиллями Хмельниччини та Тернопілля, покликане в черговий раз продемонструвати єдність українців. Аліна Скоморохова вручила очільникам областей відповідні дипломи, що засвідчують встановлення рекорду.

Після завершення урочистої частини усі присутні мали можливість послухати чудовий концерт, оглянути ярмаркове містечко, де були представлені витвори народних майстрів Хмельниччини та Тернопільщини, придбати пам’ятні сувеніри.

%d bloggers like this: