19.03.2024

Ексміністр оборони Степан Полторак увійшов до Книги рекордів України

Редакційна рада Національного проекту «Книга рекордів України» присвоїла колишньому міністру оборони України Степану Полтораку статус «Рекордсмена України». Новий рекорд України зафіксовано у категорії «Досягнення: Міністр України, який найбільше зробив для вшанування пам’яті загиблих захисників України». До слова, Степан Полторак – перший міністр України, який отримав таку відзнаку.

Під час служби на посаді Міністра оборони (жовтень 2014 р. – серпень 2019 р.) з ініціативи Степана Тимофійовича створено меморіальний комплекс «Зала пам’яті», яка розташована на території Міністерства оборони України. «Коли міністр оборони та інші військові посадовці щоденно чують «Дзвін пам’яті» (церемонія вшанування в Залі пам’яті) – це спонукає до більшої відповідальності у прийнятті важливих рішень», – говорить Степан Тимофійович.   

Також Степан Полторак розробив окрему іменну Подяку від Міністра оборони України, як знак пошани і поваги до родин загиблих захисників України: «За жертовність, безмежну батьківську стійкість, достойне виховання сина, який став гордістю нації, поклав життя заради захисту незалежної України».  У 2019 році на заходах ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО»  було зафіксовано вручення відомчих відзнак «Знак пошани» від Міністерства оборони та іменної «Подяки» Міністра оборони України 388 батькам загиблих захисників України.

Вручення диплома Книги рекордів України відбулось 18 грудня 2020 року під час богослужіння у Трапезній церкві Софії Київської, приуроченого до Дня Святого Миколая. На врученні були присутні батьки і діти загиблих Героїв України.

%d bloggers like this: