19.03.2024

Масштабний флешмоб у вишиванках на Харківщині увійшов до Книги рекордів України

До Всесвітнього дня вишиванки в селищі Безлюдівка представниками Національного проекту «Книга рекордів України»  зафіксовано новий рекорд України. Молодь з п’яти населених пунктів об’єднаної громади провели масштабний флешмоб в традиційному українському вбранні – у вишиванці, створивши одну велику вишиванку.

У заході прийняли участь шістсот учасників з п’яти населених пунктів Безлюдівської селищної ради. Маштабний флешмоб у вишиванках пройшов в прямому ефірі. Новий рекорд України зафіксовано у категорії «Масові заходи». Загальна кількість учасників заходу – 600 осіб у вишиванках. Ініціатор рекорду – Безлюдівська селищна рада. Ініціатори рекорду нагороджені відповідними дипломами рекордсменів Національного проекту «Книга рекордів України».

 «Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Не забуваймо про своє коріння. Національна пам’ять – надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти і передати нащадкам. Нехай ваше життя буде барвистим, як цей чудовий день!», – зазначають організатори.

Відділ культури, туризму та спорту селищної ради висловлює подяку усім учасникам встановлення рекорду України: «Завдяки спільним зусиллям та злагодженій роботі ми змогли досягти великих результатів. Від щирого серця дякуємо вам за ваші старання! Це були незабутні, фантастичні, наповнені неймовірними переживанням моменти».

%d bloggers like this: