19.03.2024

Понад мільйон разів «Слава Україні»: у «Криївці» встановили рекорд України

Швейцар львівського ресторану «Криївка» Микола Панченко потрапив у «Книгу рекордів України»: упродовж 14 років він відповів «Героям слава!» на гасло «Слава Україні!» 1,2 мільйона разів.

 «Пан Микола працює у кнайпі з перших днів роботи закладу… В період 2007-2021 років він сказав найбільшу кількість разів – «Героям слава!» у відповідь на гасло гостей «Слава Україні!». А це понад 1 200 000 разів», – йдеться у повідомленні.

Раніше чоловік працював і кухарем, і водієм. Гасло у закладі запровадив особисто.

«Для мене гасло має дуже велике значення. Я вважаю, що навчив мільйони людей говорити «Слава Україні! — Героям Слава». Я не хвалюся, але це для мене важливо», — додав охоронець. 

Чоловік говорить, що багато хто не знає гасла, тож відвідувачів доводиться вчити. Проте його знають навіть іноземці. Якщо клієнт не розуміє що відповідати — йому підказують. Трапляються й такі випадки, коли гостей не пускають до кнайпи через хамство та образи. Таке буває приблизно раз на місяць.

30 серпня експерти «Книги рекордів України» зафіксували рекорд Миколи Панченка, який потрапив до категорії «Державність». Результати зафіксували за підрахунками, згідно зі статистикою закладу про відвідуваність.

Ресторан «Криївка» відкрили у вересні 2007 року на площі Ринок у Львові, він створений у вигляді польової криївки УПА. Тут є портрети упівців, велика кількість зразків тогочасної зброї, стилізоване меню та тир.

%d bloggers like this: