28.03.2024

ТОП-5 рекордів від «Книги рекордів України»

Національний проект «Книга рекордів України» заснований у 2002 році з метою реєстрації і презентації рекордних досягнень українців. Завдяки проекту “Книга рекордів України” мільйони людей дізнаються про видатне і унікальне в Україні.

  1. Одразу чотири нових рекорди від кондитерської компанії «Лукас»!

24-25 вересня 2016 на честь Дня міста Кременчук відбувся фестиваль «Солодкий Кременчук», під час якого відомий виробник солодощів – кондитерська компанія «Лукас» встановила одразу чотири солодкі рекорди України. Встановлені рекорди в категорії «Кондитерське мистецтво»: 1. «Найбільший в Україні 3D-торт». Зафіксовані результати торту з оздобленням: вага торту 1 т 102 кг; ширина – 2 м 32 см; довжина – 4 м 3 см; висота – 1 м; 2. «Найбільша кількість шарів у торті «Наполеон «Лукас». Гігантський 3D-торт зроблений на основі торта «Наполеон», який складався з 45 коржів. У  кожному коржі  – 256 шарів тіста. Загальна кількість шарів 11520; 3. «Найбільша в Україні мозаїка з цукерок» діаметром 2,40 м. Асортимент – цукерки з молочно-грильяжним корпусом та корпусом типу ірису. На виконання мозаїки було витрачено 5735 цукерок загальною  вагою 100 кг; 4. «Дерева з цукерок». Зафіксовані результати: 5 дерев висотою від 1, 37 м до 1,77 м.

  1. «Куліш світу»

В унікальному казані об’ємом майже 4 тисячі літрів кашовари компанії «ТЕРРА» приготували улюблену польову кашу українців – куліш – з не менш вражаючими кількісними даними рекорду. На його приготування пішло 2300 літрів води, 500 кг пшона, 150 кг м’яса, по 100 кг сала, моркви і цибулі.

Щоб підготувати, зварити і роздати понад 12 тисяч порцій каші-рекордсмена в поті чола трудилося 350 осіб!

Присутній на акції представник «Книги рекордів України» Ігор Підчибій зробив необхідні заміри і вручив кашоварам свідоцтво їх світової слави – диплом про встановлення світового рекорду в категорії «Кулінарія. Розміри”.

  1. Живий ланцюг єднання з українських рушників в зоні АТО

З нагоди святкування 135-ліття міста Волноваха народним депутатом України Дмитром Лубінцем було ініційовано проведення масштабного національно-патріотичного заходу та рекорду України у категорії “Масові заходи”- «Український живий ланцюг єднання – Донбас-Україна”. Мешканці та гості міста Волноваха створили рукотворну доріжку – живий ланцюг єднання із рушників різних регіонів України.

Ганна Крисюк разом із представниками експертної комісії, впродовж двох годин проводили виміри довжини ланцюга єднання та підрахунку кількості рушників і учасників нового рекорду України: 3672 людей взяли участь у встановленні рекорду, кількість рушників – 2227 штук, живий ланцюг людей з рушниками мав довжину 4 км 507 метрів.

  1. «Артек» отримав диплом «Книги рекордів України» за здобутки у категорії «Масовi заходи, розмiри». 

На створенiй картi України розміром 3/6 метрiв, артекiвцi (507 дітей) у синьо-жовтих кольорах залишили вiдбитки своїх долонь з написаними мрiями, частину яких організатори пообіцяли втілити в життя.
Сертифікат отримав заступник генерального директора по виховнiй роботi Вiктор Книш від голови наглядової ради «Книги рекордiв України» Олега Iваненка.

  1. Масаж жіночих рук від Кіборга

У минулому «Кіборг», а зараз професійний масажист Дмитро Крикун в День захисника України вирішив підкорити нову вершину – провести найдовший за тривалістю масаж жіночих рук та встановити таким чином новий Рекорд України.

14 годин 14 хвилин Дмитро Крикун робив масаж жіночих рук. Всього було 57 сеансів, тривалість одного – 15 хвилин. Цю подію він присвятив жінкам, які боронять нашу державу, їх гідності та героїзму, до Дня Захисника України.

 

%d bloggers like this: