28.03.2024

«Солодкий рекорд»: В Івано-Франківську збудували рекордну вежу з профітролів

1 серпня в Івано-Франківську встановили рекорд України – побудували найвищу вежу з профітролів Крокембуш, традиційних французьких тістечок. Вежу з профітролів зробили до дня народження місцевого закладу «Profiterole», якому виповнилося 5 років.

До святкування біля закладу встановили фотозону, організували виступ аніматорів. Охочим наливали ігристе вино. Зафіксувала рекордну в Україні вежу з профітролів експертка Національного проекту «Книга рекордів України» Тетяна Розвадовська.

Так, за результатами замірів, цьогорічна вежа у висоту сягає двох метрів 30 сантиметрів та складається із близько тисячі тістечок. Декорували вежу карамельними нитками й прикрасили квітами. Організатори рекорду України нагороджені відповідними дипломами рекордсменів.

За словами співзасновниці закладу Оксани Іванишин, щороку на день народження кав’ярні усіх гостей закладу пригощають фірмовими смаколиками. Проте цьогоріч вирішили порадувати солодким ще більшу кількість гостей і збудували рекордну в Україні вежу із тістечок:

«Над приготуванням рекордної вежі від самого ранку трудилися восьмеро пекарів кав’ярні. Цього року вирішили зробити виклик самим собі й пригостити ще більше людей, побудувавши таку вежу», – каже пані Оксана.

Як зазначають організатори, довго на досягнутому зупинятися не збираються і вже готують плани, щоб наступного року побити власний рекорд і збудувати рекордну шестиметрову вежу з тістечок.

%d bloggers like this: